Δεν είναι το καράτε μόνο για αγόρια

girlsΣτη σχολή μας κορίτσια και αγόρια προπονούνται κατά με τον ίδιο τρόπο. Φοράνε ίδιο τύπο στολής και διδάσκονται την ίδια ύλη. Το καράτε δεν σε κάνει αντρογυναίκα ίσα ίσα σου μαθαίνει ότι η θηλυκότητα δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που προπονείσαι.

Αυτό που προσωπικά λέω στις αθλήτριές μου είναι:

«Μέσα στο Dojo (αίθουσα προπόνησης) άντρες γυναίκες είμαστε το ίδιο, καθώς αν σου συμβεί κάτι στο δρόμο πρέπει να μάθεις να το αντιμετωπίζεις  σαν άντρας. Εκτός Dojo είμαστε γυναίκες και μάλιστα γλυκές, τρυφερές και ευαίσθητες. Η μουσικοκινητική άλλωστε βγάζει αυτό ακριβώς, πως θα μπορέσει ένα κοριτσάκι γλυκό και χαριτωμένο να αντιμετωπίσει μια δύσκολη και σκληρή κατάσταση. Χρειάζεται να μάθει να αλλάζει στυλ».

Βέβαια και τα αγόρια δεν είναι τραμπούκοι, όπως πιθανόν κάποιοι να νομίζουν και πιθανόν κάποιοι να  διδάσκουν. Δεν μαθαίνουμε στους αθλητές μας να είναι οι τραμπούκοι της περιοχής. Τους διδάσκουμε να μην γίνουν ποτέ θύματα. Δεν χτυπάμε, αλλά δεν αφήνουμε να μας χτυπήσουν!

Αυτό δεν συμβαίνει από την μια μέρα στην άλλη, θέλει εκπαίδευση και επιμονή, άλλωστε πλάθουμε χαρακτήρες και οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και υπεύθυνοι.

Γι αυτό πριν στείλετε το παιδί σας σε μια σχολή αυτοάμυνας, ελέγξτε καλά! Δεν αρκεί να λάμπει πρέπει όντως να είναι χρυσός. Άλλωστε εμπιστεύεστε ότι πολυτιμότερο έχετε! Το παιδί σας!